2023 Proje Dönemi Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği İlanı

Üniversitemiz Değişim Programları Komisyonu'nun kararı ile Erasmus+ KA131 kapsamında, 2023 Proje Dönem Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği başvuru takvimi ve detayları, Koordinatörlüğümüz (international.ege.edu.tr) ve Üniversitemiz websitelerinde ilan edilmiş olup yazının ekinde sunulmuştur.

Başvurular, Cumhurbaşkanlığı Kariyer Kapısı (erasmusbasvuru@ua.gov.tr) üzerinden yapılacak olup 15 Şubat 2023 Çarşamba saat 08:00'da başlayacak ve 1 Mart 2023 Çarşamba saat 17.00'da kapanacaktır. Öğrencilerin başvuru için gerekli tüm işlemleri gerçekleştirerek başvurularını belirtilen zamandan önce tamamlamaları gerekmektedir.

Başvurular ile ilgili detaylı kılavuz, başvuruların başlamasından en geç bir hafta önce ilan edilecektir. Başvurular, birimlerin Erasmus+ Kurumlararası Anlaşmalarındaki öğrenim hareketliliği kontenjanları için yapılacaktır.

EWP (Erasmus Without Paper-Kağıtsız Erasmus) sürecinde, Avrupa Komisyonu kararı uyarınca tüm kurumlararası anlaşmalar (Inter-institutional Agreements-IIAs) online sisteme aktarılmaktadır. Bu aktarım süreci karşı kurumların yanıt vermesine bağlı olarak zaman alabilmektedir. Bu nedenle ilan edilen 26 Ocak 2023 tarihli kurumlararası anlaşmalar listesindeki anlaşma sayısı daha sonradan artış gösterecektir. Ancak ilan kuralları uyarınca, yalnızca karşı kurum onayı alınan anlaşmaların ait olduğu ülke ve kurumlarda hareketlilik gerçekleştirilecektir. Anlaşmaların onaylanma sürecinin hızlanması için birim koordinatörlerine onay bekleyen anlaşmalar listesi gönderilmiş ve koordinatörlerden destek talep edilmiştir. Güncel anlaşma listesi, 13 Şubat 2023 tarihinde tekrar yayınlanacaktır.

Öğrencilerin hareketliliğe başvurmaları hiçbir koşulda engellenemez olup Kurumlararası Anlaşması bulunmayan birimlerden başvuran öğrencilerin yerleştirilebilmeleri mümkün olmayacaktır. İlan detayında belirtilen eşdeğer yabancı dil puanı olmayan öğrenciler için Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından 14 Mart 2023 tarihinde Yabancı Dil Yazılı Sınavı yapılacaktır. Yazılı sınavdan veya eşdeğer dil belgesi ile baraj notunu alan öğrencilerin, başvuran öğrencilerin son değerlendirme notunun oluşabilmesi için Yabancı Dil Konuşma Düzeyi tespit sınavına girmeleri zorunludur. Yabancı Dil Konuşma Düzeyi Tespit sınavı 17, 21, 22 Mart 2023 tarihlerinde yapılacaktır.

Sınavın tarih, saat ve yer bilgisi, Bölüm/Anabilim Dalı/Program Erasmus+ Koordinatörleri tarafından duyurulacaktır. Yabancı Dil Konuşma Düzeyi Tespit Sınavının yapılabilmesi için, Bölüm/Anabilim Dalı/Program Yabancı Dil Konuşma Düzeyi Tespit Komisyonu'nun oluşturulması gerekmektedir. Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından görevlendirilecek bir öğretim görevlisi ve biriminizden öğretim üyelerinin yer aldığı en az 5 (beş) asil ve 2 yedek üyeden oluşan komisyon üyeleri bilgisinin 10-15 Mart 2023 tarihleri arasında Koordinatörlüğümüze bildirilmesi gerekmekte olup daha öncesinde bildirilmesine gerek bulunmamaktadır.

Yabancı Dil (İngilizce) Konuşma Düzeyi Tespit Sınav Sonuçları ile Önerilen YerleştirmeListelerinin Koordinatörlüğümüze 24 Mart 2023 tarihine kadar ilgili birimin Yönetim Kurulu Kararı ile gönderilmesi gerekmekte olup listelerde lisansüstü öğrencilerin yer alması durumunda ilgili Enstitüsü'ye (Fen/Sosyal/Eğitim/Sağlık) de gönderilmesi gerekmektedir.