Araştırma Teknikleri ve Bilim Etiği dersi hakkında bilgilendirme

Ders kayıtları sırasında Araştırma Teknikleri ve Bilim Etiği dersi hakkında yaşanan kafa karışıklığını gidermek amacıyla bilgilendirme yapma gereği duyulmuştur.

Buna göre,

- 2015-2016 öğretim yılı ve sonrasında kayıtlanan öğrencilerimizin Araştırma Teknikleri ve Bilim Etiği dersini lisansüstü eğitimleri sırasında tez savunma sınavı aşamasına gelmeden önce alması gerekmektedir.

- Bu ders, Tezli Yüksek Lisans ve Yüksek Lisans Dereceli Doktora programları eğitim planlarında 3. yarıyılda yer almaktadır ve ders aşamasında alınması gereken en az 7 ders 21 yerel kredi 54 AKTS (seminer dahil 60 AKTS) içinde sayılmamaktadır.

- Bu ders, Lisans Dereceli Doktora programları eğitim planlarında 5. yarıyılda yer almaktadır ve ders aşamasında alınması gereken en az 14 ders 42 yerel kredi 114 AKTS (seminer dahil 120 AKTS) içinde sayılmamaktadır.