2022 Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği İlanı Hakkında

2022 Proje Dönemi Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği başvuruları 20.05.2022 tarihi itibariyle başlamış olup 03.06.2022 tarihine kadar devam etmektedir. Ulusal Ajans'ın aldığı karar sonucu Türkiye'deki tüm üniversiteler gibi üniversitemiz de, başvuruları turkiye.gov.tr üzerinden almaktadır.

Bütün bilgilendirmeler resmi websitemizde ilan edilmiş olup yalnızca başvuru işlemi ve dosya yükleme işlemi E-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Sistem ile ilgili Koordinatörlüğümüzce Başvuru Kılavuzu hazırlanmış olup ilanımızın tüm ayrıntıları gibi, websitemizde mevcuttur. Öğrencilerimizi tüm bilgilendirmeleri websitemizden öğrenmeleri konusunda yönlendirmeniz, önem taşımaktadır. E-Devlet sistemi hem çok yenidir hem de bizim müdahale edebildiğimiz bir alan değildir. Ancak öğrencilerimizin sorunlarının çözümü veya gerekli yerlere iletilmesi konusunda öğrencilerimizin e-maillerine hızlıca dönüş yapılmaktadır. (Öğrencilerimiz erasmus@mail.ege.edu.tr adresinden sorunları iletebilirler.)

Başvuru Takvimimiz aşağıda paylaşılmıştır:

- Başvuru tarihleri: 20 Mayıs 2022 08:00– 3 Haziran 2022 23:59

- Uygunluk kontrolü (UİK tarafından yapılacak) : 6 – 10 Haziran 2022

- Konuşma Düzeyi Tespit Sınavı komisyonlarının UİK'e gönderilmesi : 10 -15 Haziran

- Yabancı Dil Yazılı Sınavı (İngilizce) (Yüz yüze) : 13 Haziran (yalnızca dil belgesi ibraz etmeyen veya puanı yeterli olmayanlar için)

- Yabancı Dil Yazılı Sınav Puanlarının İlanı : 15 Haziran 2022

- Yabancı Dil Konuşma Düzeyi Tespit Sınavı (Yüz yüze) : 20-21-22 Haziran 2022

- Önerilen yerleştirme listelerinin UİK'e resmi yazı ile gönderimi : 27 Haziran 2022

- Seçim sonuç listesinin ilanı: 1 Temmuz 2022

Güze Erteleme hakkını kullanan ve Feragatini Geri Çeken öğrencilerimizin, yeni dönem kontenjanlarını kullanacaklarını 592385 ve 587022 sayılı yazılarımızda belirtmiş olup öğrencilerin aday gösterilmeleri istenmiştir. Websitemizdeki ilanımızdaki "2022 Proje Dönemi Kurumlararası Anlaşmalar Listesi", yukarıda bahsedilen öğrencilerin kontenjanı düşülerek ilan edilmiştir ve yerleştirmeler sırasında, bu öğrenciler hesaba katılmamalıdır.

Bilindiği üzere, 2021 ilanında üniversitemize tahsis edilen bütçe tahmin edilenden düşük gelmiş ve diğer üniversitelerin de yaşadığı şekilde öğrencilerimizin ödemelerinde düşüş olacağı ilan edilmiş olup daha sonra Ulusal Ajans'ın yaptığı düzenlemelerle birlikte, öğrencilerimize tam ödeme yapılabilecek şekilde bütçe artırımı sağlanmıştı. Ulusal Ajans yetkilileri bu sene aynı durumun tekrarlanabileceğini düşünerek üniversitelerin tahmini bütçesini geçtiğimiz senelere göre daha düşük tutmuştur. Koordinatörlüğümüz bu düşüşün olumsuz etkilerini azaltabilmek için Erasmus Kurumsal Destek bütçesinden, Erasmus+ Öğrenim Hareketliliği bütçesine büyük miktarda aktarım yapmıştır. Bu destek ile birlikte birimlere ait tahmini bütçe ve kullanılabilecek kontenjanlar ekte sunulmuştur.

Öğrencilerimiz, başvuru sürecinde seçecekleri ülke ve üniversiteleri belirlerken, resmi dili  İngilizce olmayan ülkelerdeki üniversitelerin (Almanya, Fransa, İspanya, İtalya gibi) İngilizce'ye ilaveten kendi resmi dillerinde ya da başka dillerde yeterlilik belgesi talep edebildiğini gözden kaçırmamalıdır. Talep edilen dil yeterlilik belgesine sahip olmamaları durumunda öğrenciler, karşı kurumun kendisini kabul etmemesi nedeniyle, aday öğrenci statüsü kazanmış olmasına rağmen programdan faydalanamayabilir ve hak kaybı yaşayabilir.