2210/D Yurt İçi Sanayiye Yönelik Yüksek Lisans Burs Programı hakkında

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından desteklenen 2210/D Yurt İçi Sanayiye Yönelik Yüksek Lisans Burs Programı, Türkiye'de tezli yüksek lisans öğrenimi gören başarılı öğrencileri destekleyerek üniversite-sanayi işbirliğini geliştirmek, ülkemizin önceliklerine ve sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlara yönelik bilgi üretmek ve insan kaynağı yetiştirilmesine katkı sağlamaktır.

Sanayinin ihtiyaç duyduğu alanlara yönelik geliştirilen ve tez önerisi enstitü tarafından kabul edilen yüksek lisans öğrencileri yılda iki dönem olarak açılan 2010/D programına başvuru yapabilmektedir.

Bu kapsamda TYH Tekstil İzmir Ar-Ge Merkezi talebi doğrultusunda aşağıda iletilen çalışma konularına yönelik hazırlanan veya hazırlanacak olan yüksek lisans tezleri kapsamında gelecek dönemde sanayi firması ile çalışma imkânı sunulabilecektir.

Sanayiye Yönelik Çalışma Konuları:

1- IoT ve Enerji Verimliliği (tekstil işletmelerinde)

2- Akıllı Giysiler ve Giyim Teknolojileri

3- Veri Mühendisliği ve Yönetimi

4- Yapay görme ve hata tespit (kumaşlarda)

5- Stok yönetimi Detaylı bilgi için:

Bilgi için:

İlgilenen öğrencilerimize duyurulur.